Den inlagda chilin jag gjorde för första gången 2017 blev jättegod. Maken ransonerar den noga så den ska räcka tills ny finns, vilket det gör nu. Förra årets fick stå några månader innan vi åt av den. Kanske vinner smaken på det? Jag har i lite natriumbensoat enligt receptet.
Först ut i inläggningen i år är Jalapeno , en Anaheim och två Hot Lemon
Recept:
Alla chilisorter går bra bara de inte är för tjocka
15 skivade chilifrukter, 1 dl vatten, 1 dl vitvinsvinäger, 1-2 skivade vitlöksklyftor, 1,5 msk strösocker, 1-2 tsk salt, ev en knivsudd natriumbensoat.
Koka upp lagen lägg i chili och vitlök. Låt koka 5 min. Tillsätt ev natriumbensoat utrörd i lite hett vatten. Häll upp på rena varma burkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar